Murid-Murid

1 JANUARI 2013

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM..
ASSALAMUALAIKUM W.B.T 

1 JANUARI 2013.
penuh wall fb malam tadi ucpan tahun baru sebagai status majoriti penghuni fb..
penuh dengan list2 azam baru mereka di fb..
seronok jugak men like2 status org bebanyak kan..semua yang tulis selamat tahun baru,happy new year,dan azam2 mereka tu semua cik fyzah like.. moga2 apa yang mereka idamkan akan menjadi kenyataan dan restu dari ALLAH S.W.T..

begitu juga daku yg sedang menaip ini...punya azam dan iltizam yg tinggi menggunung..
bagai lagu koir tu,,,'tekadkaannnnnn azammm membumbung,padukannn tekad nan waja' hahaha..
selebihnya korunk sambung erk..

beginilahh kehidupan,,bertambah dan berkurang..kadang tersedar dan terlena itu sudah lumrah..hakikatnya kita sendiri yang perlu sedar dimana tahap kita yang sebenar..masih di bawah atau sudah dia atas..?? ada yg berkata hidup umpama roda...berputar dan terus berputar hingga ada masa kita berada di atas bawah..sebenarnya itu benar...hakikat yang tak payah nak dinafikan..
:)

tahun baru??
segalanya mesti baru ke??
bagi fyzah tak...tak semestinya baru..tapi apa yang baik itu cuba kekalkan,,apa yg tak baik itu terus buang..mudahkan?? dan yg lebih baik,,apa yg telah sedia baik cuba tambahkan menjadi lebih baik..
IN SHA ALLAH ,,hidup beroleh kebaikan..
tapi jangan dilupa hidup penuh kebergantungan kepada ALLAH yg ESA..
tiada apa dapat menyekat sesebuah kejayaan yg diigini oleh kita melainkan apabila DIA berkata 
'KUN FA YA KUN' maka terjadilahh segala-galanya..INGAT ,,hidup kita sementara,, megahlah sehebat mana pun kita,tapi tiada siapa mampu menandingi KUN FA YA KUN dari yang ESA..
1 JANUARI 2013.
Ku layangkan segala anganku
Ku lepaskan semua khayalan jiwaku
Berpijak di bumi yang satu
Memandang tinggi di langit biru

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin mengapai cita dan cinta

Ini bukanlah satu mimpi
Atau ilusi dalam jiwa yang sunyi
Ini adalah reality keyakinan insan yang penuh mesti

Satu janji di dalam hati
Satu mimpi yang akan ku rai
Harapan ku dalam hidup ini
Ku ingin mengapai cita dan cinta

Satu satu mimpi di dalam hidup ku ini
Satu satu janji yang ku gapai pasti
 
:) lirik realiti insan ini menjadi pembakar semangat untuk aku mengorak langkah semakin ke hadapan bukan lagi kebelakang...

juga ku ingin paparkan lirik sedetik lebih sebagai penghargaan ku buat insan-insan teristimewa pada tahun 2012...  dikala penuh ketakutan dengan badai kehidupan ku bersyukur adanya kalian...

mama,abah,abang-abang,kakak,adik,teman2,sepupu tersayang,,terima kasih untuk semua yg pernah kalian berikan..jasa kalian dan pengorbanan kalian payah untuk digantikan.semangat yg sentiasa kalian salurkan payah untuk dilupuskan.moga ia menjadi pahala yang berterusan..doakan agar insan bernama NUR HAFIZAH BINTI MOHAMED terus maju ke hadapan dan menggapai cita-cita yang diimpikan dengan penuh kesyukuran..semoga beroleh kebaikan buat seluruhnya.. juga buat insan yang tidak pernah dilupakan, WMZ yg sentiasa memberi nasihat positif dalam setiap kenegatifan pemikiranku, terima kasih ku ucapkan..rasa sayang yang hadir ini tidak dapat dinafikan lagi.. terima kasih kerana sentiasa mempercayai diri ini sperti mana mama dan abah mempercayai daku,,tiap hari ku berdoa semoga kekal sehingga ke penghujungnya,,terima kasih banyak2 tak terhingga untuk semua...selamat tahun baru...dan berbahgia sentiasa !!! AMIN !!!

dengan izin ALLAH s.w.t. :) with love
'sedetik lebih'

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu



2 comments:

roshi''dayahdayu'' said...

SALAM TAHUN BARU =)
TAHUN BARU , AZAM BARU ..PEACE YOOO HEHE

fyzah said...

hhehe..selamat tahun baru..semestinya azam baruu...haha

Alright reserved by NUR HAFIZAH