Murid-Murid

selamat hari lahir :)

psssttt..
ASSALAMUALAIKUM semua...

wahhhh ari nie ade mood nak wish berfday someone...
jeng3x!!!...
heheh..siaapa gerangan bertuah itu..hehe..

sebenar-benarnya memang tak ingat pun befday si dia nie..pastu bila bukak fb tercongokk la kan kat home tu nama si dia ...rupenyaaaa befdayy ary nie..ingat dah lepas kan..hehehe..

so dnegan berbesar hatinya cik fyzah sudi nak update entry pasal befday insan bertuah pada hari ini. 
:)

**walaupom mood tengah nk fight2 untuk final exam 3 days from now..**

soo inilahhh insan bertuah ituu...


NUR EZATY OTHMAN ..
seorang sahabat saya dari kecil hingga sekarang..
tapi kami berpisah setelah masing-masing ditempatkan di universiti yang berlainan..tapi kami still keep in touch truu fb n sms..wuhuuu..
ingat lagi,,first dia masuk uni,,terus sms i,,sounds like this..
' fyzahhhh ,, aku sorang2 je kat sini.'
sounds macam sedihh kan...tapi itulahh hakikat bila dia seorang je wakil sekolah kami,,dpat masuk USM kat penang.. so hidup mesti diteruskann..hehehee...

so ary nie,,genaplahh usia si genit ni berumur 20 tahun...heheh..

from me : happy berfday buat ezati othman..semoga panjang umur,,murah rezeki,,dpat anugerah dekan exam nanty,,ingat ALLAH,,ingat mak bapak,ingat  persahabatan kita,ingat benda yang baik2 je erk..hehe..semoga jumpa jodoh yang soleh,, **tetiba** ... aku rindu kau,,aku sayang kau sampai biler2... semoga persahabatan kita sentiasa dalam jagaan ALLAH.amin.. :) love..

ohh cik zaty..tolong berbangga.. heheh..

nak tengok rupa orangnya...

here...
selepas guna chockolagen muka diyerr terus licin..hahah....  
last...HAPPY BEFDAY NUR EZATY OTHMAN YANG KE 20 TAHUN..
BERBAHAGIA SELALU HENDAKNYA !!
:) LOVE

STUDENT BUDGET

ASSALAMUALAIKUM semua..

berjumpa lagi..
hmmm tetiba nk post entry nie..
student budget...hmm since dh jadi student uni nie,,mcm2 kan kitew nak guna,,nk beli,,tapi budget student ni low gilerr kan..wahaha.. ituu cik fyzahh dah rasa..hehe..
seksa kan xde budget nie lam poket..hehe..

sebabkan tu la cik fyzah nak share kat sini sometin...
since cik fyzahh dh jd consultant tupperware brands nie...soo nk ambikk kesempatan la jugak nak post student budget mlm nie.. pergghhh cik fyzahh memang giler2 sangat sukakan tupperware brands nie..memang kalau keluar keluaran or design baru,,mesti cik fyzah rembat..huhu...
especially botol air eco tu..pergghh memang cik fyzah akan rembat walaupun merasakan duit akan habis..haha..

so kat sini cik fyzah nak la tolong student2 kat luar sana yang nak rasa botol air eco dari tupperware nie dengan harga student..maksudnyer harga jauh lebih murah dari harga sebenar kan..tu la mksud student budget.. cik fyzah bukan ape,,sebab barang tupperware nie perghhh sangat2 mahal kalau nak beli..sebab kalau beli ngan dealers kat luar sana , AMATLAH WAJIB beli dengn set kan..jangan harap nak beli satu-satu biji..so cik fyzahh pun berhasrat tolong mana student2 yang berminat ngan eco botol nie n nak cuba guna walaupom sejibik **sebijik** amatlahh dialukan..

so eco botol dari tupperware ni amatlahh berbaloi jika kita guna taw...memang high class laa kalau bawak pi class or tutoriol,,or kuliah kan..pastukan uollss,,nak kata ajaib tak la jugak kan..hehe..tapii bila uollss letak je air mineral lam tu,,,sure air mineral korunk jadi air sejuk..macam uolls letak ais..hehe..betul..cik fyzahh pun heran kan..tapi itulahh hakikat...memang terbaikk la eco bottle nie.. dah lah ringan,,pastu yang penting menyelamatkan tubuh badan kita sebabnya ia bebas dari BPA..tak de lah nanti jangka masa panjang dpat penyakit kanser ke ulser ke atau ape-ape penyakit pun.. **dengan izin ALLAH..**

so..untuk maklumat-maklumat baru tentang eco botol tupperware nie,,boleh la cik adik ,,cik akak semua KLIK SINI or DI SINI.. 


p/s: setiap student WAJIB ade satu botol air peribadi untuk mengelakkan dahaga berterusann...ehhee
bye !!

jatuh & bangun

assalamualaikum semua !!!..
teruja nie nak post entry baru..haha..
ohh sebelumm tu,,nak kasi tahu sikit...kat kelantan sekarang nieeee sejukkk sangat... !!!
sebab musim tengkujuhh dah tiba..
oh nasibb baikk,,syukur,,rumahh cik fyzah tak terkena banjir..
tapi cik fyzah tak lupa berdoa untuk semua saudara-saudara seagama agar tabah hadapi ujian banjir nie..ye la kan..banjir tak seberapa sangat kalau nak dibandingkan dengan penderitaan hamab-hamba ALLAH lain di GAZA sekarang kan..

ok,,,balikk pada entry,,
y jatuh bangun yer??
sebab,,since fyzah duk upsi.. banyak betul erti kehidupan yang dipelajari..
maksudnya jatuh bangun la tu kan..
so sewaktu di kolej ari tu..pihak kolej ada menjemput in team datang..
soooo dalamm banyak-banyak lagu yang disampaikan...ada satu lagu yang betul-betul menyentuh jiwa dan naluri fyzah.. fyzahh sedar,,hidup didunia nie pergantungan kita penuhh kepada pencipta kita..jatuh bangun kita pun ketentuan dari DIA,
soo..waktu tu inteam bagitaw mereka nak nyanyikan sebuah lagu baru dari mereka,,belum dinyanyikan dimana-mana lagi sebab ini lagu baru..so kolej fyzah beruntung waktu tu biler inteam sudi rasmikan lagu baru mereka untuk didengarkan buat seluruh penghuni kolej kami waktu malam keindahan islam tempoh hari..

fyzahh pasti kalian juga akan terhibur dengan lagu nie..
bagi fyzah,,bila dengar lagu nie,,
ya allah..bertapa rendahnya aku di bumimu ini..
aku belum cukup kuat dengan imanku..
aku belum mampu gembirakan MU.
segalanya belum aku tunaikan untuk menjadi sebenar-benar HAMBA KEPADAMU..

dari inteamm..
JATUH & BANGUN

Jatuh Bangun - Inteam
Komposer & Penulis Lirik: Aden Edcoustic

Duhai... Tuhanku
Jatuh bangun ku menghambaMu
Kadang cinta, kadang ku melupa...
Tega ku menyiksa hidup sendiri...

Duhai... Tuhanku
Untuk yang kesekian kali
Ku bersujud meminta kembali
Hati yang dipijar indah cinta Mu...

Tuhan...
Aku tanpa Mu, hidup ku menderita..
Sunyi hati, kelam jiwa bagai terpenjara

Tuhan...
Biar kan kini, aku dalam rahmatMu
Meski jatuh dan terbangun...
Ku tetap bertahan...

 
 

semoga bermanfaat untuk semua !!

jumpa lagi 
:)

MASQUERADE NIGHT

yeahhhhh..walau dh lapokk tapii xkesahh..nak update jgk citerr pasal masquerade night yang gempakk nie..cehhh perasann kann.. ahhh tak kesahh.. peeaacee..

opppss...all...assalamualaikum..sunnah tetap sunnah..tak jawabb maknanyerr???
berdosaa la kann...ingt payah ke nak dapat dosa..kihkih..

okk...ari nie cik fyzahh malas nk panjang..tapi nak share sikit pengalaman teruja waktu maswuerade nite pihak kelab kolej kediaman..WOOWWWWW..gojessss u noo...cik fyzahh sangat2 suka menghadirinya..salah satu sebabnya dapat tengok orang pompuan pakai lawa-lawa..*hikhik..*
*lelaki yg nak cari calon bini time nie sesuai la sangat..**

jadi..sebenarnya masquerade nite ni lahh first time fyzah hadir secara rasmi taw..sebelum nie tak de semua tu..tambah-tambah malam kan..so biler buat kat kolej kediaman nie senangla nak pergi kan..so malam tu fyzah n the geng pergi la memanjakan diri di majlis tersebut..
 
wahhhhh tak menyesal langsung u olls..best...gojess n awesome !!! fyzahh suka..cehh...
tambah2 tengok kawan2 jadi model atas pentas... sweet sangat posing sambil gelak..ahhh rosakk catwalk..haha..tapi tak pe..korunk memang canteekkkk sangat..hahaha..
 
so here some pic cik fyzah nak menunjuk sikit yer,,
pesssss...mintakk laluan...hikhikhik..
 
  sakannn depann hadiahh..men tukar-tukar hadiah..last..cik fyzahh dapat brooch...comelll... :)
 
    orang-orang kuat majlis...** kuattlaahh sangat**
:)

ini sahabat fyzah dunia akhirat... sayammm korunkk taw..*harap berbangga*
^_^

waaaaa....heheh :)
my BFF...chua song shin.. 

the last one...speciall fromm me...
*amacam ada gaya cam nak jadi bini dato` tak?? **
(perasan banyak)
:)

soo...seriuss..kat majliss nie fyzahh memang gembira sakan...berharap lebih banyak lagi kenangan terindah di zaman universiti ini..

BYE !!!
:)

GREEN COUPLE !!!!

YEAHHHHH..
GREEN COUPLE entry for today...

yaaaa,,anda tidak silap lagi..inilahh minedunia blogspot. com tu..
hahhahaa...tgh renovate kut..sbb tu mcm lain bykk kann..waaahhhaaa...
nnty dh siappp..kebabooommm terkezuuuttt hangg,,,hehe...
watever la kaannn...yang pentingg nak jujurnya disini hal-hal renovate tu bukan keje cik fyzahh tawww...tapii keje kawann cik fyzahhh yangg bergigi rabbit tuu..wahahaa..
 
ohh cikk ikaaa..tolonggg maraahh k... :P
 
oklaaa...xmo panjang2 sal cik ika n cik fyzah kiteww nie...jomm kiteww ke entry GREEN COUPLE niee !!!
 wahhhh gatall bagi title green couple erk..
fyzah pomm xtaw nape bolehh terkeluar perkataan green couple nie dr lubuk hati..
tp law dipikir balik ,,sesuai la kan kalau di translate kan oleh cik google bhawasanya green couple tu maksudnyerr pasangan hijau..waaahhaa..cik google tu kadang2 bukan bolehh pakai pun kann.tmbh2 time translate buat assgiment..pehhh memang beratur kesalahan bahasa...
 
hmmm since tak de sampai besokk nie,,i tergerak hati la jugakk nak buat entry ary nie..so bile pikir2,hmm buat entry kumpulann hijau laaa...haaaaaa...dh terkeluar tu kann..mksud diseblik green couple tu...hehe.. actually,,green couple means for my group pengurusan ko bagi aktiviti amali..so malas nak guna kumpulan satu..mcm dh kuno sgt kan..dr zaman sekolah rendah untill u nie,,still nak guna kumpulan satu dua tiga tu gak..so tukar sikit,,nama duk u kann...high taste la kann..hehe..so fyzahh decide nk letak green couple..cm sweet je kan.. **gedik**
 
ok...actually,,green couple nie mmg the best ever the best..waahhh ...taw salah ..tp nk speaking jgk..haha..mcm best je baca kan...haha...the best la bg fyzah...memang giler2.. awl2 dulu ingat semua skema je 100% kan..tapi  bilerr wat keje,,pergggggg...tahan gelakk je taww...thats y i said deorangg gilaaaa... !!! buahahaa...tp the best part in my life,, xpernah-penah masuk koir tetiba kena masuk koir..hahaha...ok itu xpe lagi kan..butt koir is not like koir u no!!!!!!.. koir is became KONSERTT JOM HEBOH !! HAHAHAA.. i xsangka...i xsangka.... riuhhhh u no...letihh i nk gelakk atas stage nagn perangai i sendiri..even juri n our lect pun gelak terbahak-bahak u no.. i rasa i bukan lagi budak pengajian malaysia yang study sal fakta je memanjang,,tapi dah jadi macam budak kos pendidikan awl kanak-kanak..bile tgk balik 'konsert' i tu...pegggghhhh really cm nak pecahh perutt duk gelakk...
 
but,,itulahh kenangan yang tak pernah fyzah mimpikan tuk rasai semua tu taw..betul org kata,,pengalam yg pertama itu sukar nk dilupakan..since that,,i love team green couple super duper much2 love u noo...hahaha..terbalikk hbs dh ayt omputih nie..
 
ada cik fyzahh kesahhh...blaablalablaaa...huhu..
 
ikhlas disini fyzah nk tujukan buat semua green couple group,, fyzahh mintak maaf atas segala kelemahan diri ini sepanjang menguruskan green couple ngan korunk erk.. u ollss teamm terhebat saya di upsi nie...much2 love... from me.. ownerr minedunia.blogspot.com..
**cehhh.. 
 
sobbbss sobbsss.. :)
:) :) :)
 
 cinta hati saya !!! love u ollsss
*wajah berangan selepas dengar ceramah*
teamms of green couple... sayangg u olsssss...
 
 
thats oll..bye!!!

kayu tetap kayu episode 2

assalamualaikum..

yeahhhhhh...akhirnyaaaa episode kedua 'kayu tetap kayu' telah berada di pasaran..hehe..sudah lama aku menanti saat terindah ini..sudah lama aku menanti saat untuk buat entry bahagia,teruja,dan penuh makna ini...

secara rasminya... PERSEMBAHAN ZAPIN telah berjaya dilaksanakan...syukur alhamdulillah atas rezeki,nikmat dan kurniaan dari ilahi,,kumpulan aku dapat menyiapkan tugasan berkumpulan kami ini dengan penuh jayanya..** sedih tiba-tiba**.. disinilahh sebenarnya bermula coretan kisah zapinku episode kedua ini.. sememangnya sebak untuk aku ceritakan..tapi disebabkan keinginan yang membuak-buak nak buat entry ini,,ku gagahkan juga walau ku pasti pasti ada yang mengalir air mata baca entry nie lepas nie.. 

kisahku sebagai ahli zapin..yerr..itu aku.. 
aku pada mulanya sangat merasa derita saat majoriti ahli kumpulan memutuskan tarian zapin akan menjadi persembahan kami pada minggu ke 13 sebagai assigment berkumpulan bagi kelas budaya dan warisan. dimana seorang anak kelantan,yang sedikitpun aku rasa tiada darah seni yang mengalir,sangat2 tidak menyetujui persepakatan ini meskipun hanya di dalam hati..namun tiada apapun yang mampu aku lakukan lagi kerana segalanya memang telah ditakdirkan aku harus lalui semua ini.. peringkat permulaan aku tidak mengenali ahli kumpulanku sendiri.. ditambah dengan rasa tidak ingin mengenali maka aku jarakkan diriku diantara mereka pada pertemuan pertama kami.

namun sejauh mana aku mampu berlari??,,kerana aku tetap akan buat latihan dengan mereka juga.
sehinggalah hari demi hari,minggu demi minggu,bulan demi bulan, segalanya terlalu cepat berlalu..persahabatan yang terjalin di antara kumpulan zapin ini aku sendiri tidak tahu. yang aku tahu kami sama-sama lalui gelak ketawa bersama,kesedihan bersama,cerita kisah-kisah manis dan pahit bersama,kami mampu menerima kelebihan dan kekurangan dalam setiap di kalangan kami,malam demi malam kami terus berlatih dengan penuh keyakinan dan kesungguhan..kami sendiri tidak sedar jam semakin menginjak meninggalkan malam,,satu hingga dua pagi kami masih lagi berlatih tarian zapin..kami sedikitpun tidak merasa mengantuk..yang kami tahu,kami enjoy dengan step2 yang diajar kepada kami.. walaupun kayu itu masih lagi kayu tapi kami buat jugak seolah kami adalah selembut-lembutnya..itulah yang kami pelajari tiap2 malam sepnajang 3 bulan ini..

siapa kata zapin senang???
tak senang pun derr...seksa bagai nak belajar semua ni ...
perlu kesabaran,perlu pengorbanan,perlu ketahanan..
kami sudah cukup berkorban untuk tempoh 3 bulan ini..
sangat-sangat cukup berkorban..
kami tangguhkan dulu assigment lain,,kami utmakan latihan zapin saban malam.
kami tangguhkan assigment lain,kami buat latihan pagi dan siang..
segalanya demi 15 markah berkumpulan.
sikitt jew derrr..tapi sikit tulahh kami berkorban segala-gala.

semakin dekat hari persembahan,kamilah insan yang paling berdebar.setiap hari kami memikirkan mampukah kami buat tarian ini dengan sempurna...kalau waktu latihan,kami ada conduct yang memastikan kami betul langkah,tapi mungkinkah di hari sebenar kami tidak terlupa langkah?? sama-sama kita fikirkan..hehe..

tiada siapa menduga,,hari realiti telah pun tiba..kami gagahkan jua kaki melangkah dengan penuh bangga..bangga walhal kami terlalu berdebar rasanya.. apabila melihat diri sendiri mengenakan pakaian zapin aku rasa begitu teruja..betul kew aku akan menari..betul ke aku akan buat persembahan di hadapan orang ramai nie,betulkew?? sentiasa ada dalam kamus minda aku...
dan tibalah detiknya...lagu mula berdendang..menandakan waktu kami telah tiba untuk bersiaran.. dengan penuh longlai kaki melangkah mengikut acuan yang telah diarahkan.. lemah gemalai seluruh jari aku rasakan..aku tekad demi 15 markah aku cuba lembut-lembutkan... entah kenapa begitu seronok aku rasakan..denagn senyuman yang tak pernah kami lepaskan,kami berzapin seolah2 kami pasukan terhebat..kami tidak kisah yang penting kami rasa bahagia sewaktu kami mempersembahkan.. saling bertautan sama seperti coach kami ajar.. akhirnya segalanya telah selesai dalam masa 7 minit sahaja. 7 minit je derrr..berlatih bagai nak pengsan 3 bulan...7 minit jew pun buat persembahan...tapi hasilnya??? KAMI PUASS !!!!!

dan hari ini...KEPUTUSANNYA SUDAH KELUAR !!!
keputusan dimana kami mengharapkan yang terbaik akan kami lihat..
begitu teruja kami rasakan..ingin melihat seberapa banyak markah yang kami dapat..
dan ternyata...........

USAHA KAMI BERBALOI AKHIRNYA..
14 PER 15.
hanya satu mata sahaja kami terlepas..dan itu hakikat..tiada yang sempurna sebenrnya...
tapi bagi kami 14 per 15 suatu keputusan diluar jangkaan..kami sungguh tak sangka kami mampu meraih sebegitu besar kejayaan..3 bulan kami berlatih,,hari ini berbaloi kami rasakan..SANGAT-SANGAT BERBALOI !!!

dan kami sangat2 teruja dengan hasil kerja kami..
dan malam tadi,,kami raikan dengan penuh kesyukuran...


tapi yang sebenarnya,,dalam kumpulan zapin inilah aku belajar banyak perkara..aku belajar erti persahabatan yang tulus suci murni dan sewaktu dengannya..aku tak pernah mengharap aku akan punyer teman yang ramai,aku tak pernah mengharap aku punyer teman-teman yang mewah dengan kasih sayang..aku tak pernah mengharap aku ada teman yang mampu emnjadi pendengar yang hebat.tapi segalanya berubah.. di keluarga zapin inilah aku belajar erti kekuatan,erti kasih sayang,erti penghargaan,erti kejesama yang erat,erti kesetiaan,erti pengorbanan,erti pengharapan,erti tekanan,erti KEJAYAAN !!. aku rasa semuanya..aku miliki teman-teman yang sanggup susah senang bersama..dam hubungan kami tidak terhenti disitu shaja..semakin hari semakin kami kenal sahabat kami itu siapa..perangainay bagaimana,sifatnya pula bagaimana... dan kami semakin mengenal ...

sesungguhnya,tiga bulan bersama keluarga zapin.,aku rasa teruja dan bahagia...sedikit sebanyak aku rasai detik2 kebahagiaan bersama mereka sebagai pengganti mama dan abah disini..

secara jujurnya wahai sahabat-sahabatku sekalian,, AKU SAYANG KORUNK,,AKU RINDU KORUNK,AKU HARGAI PERSAHABATAN KITA,AKU RINDU DETIK2 KITA BERSAMA,AKU RINDU HILAI TAWA KITA,AKU RINDU WAJAH-WAJAH KELETIHAN KITA,AKU RINDU SEGALANYA..

natrah,chua,syakila,ika,adib,julia,farah,hajar,muiz &boboi..terima kasih atas segalanya..aku gembira bersahabat dengan kalian,maafkan segala kelemahan aku sepanjang kita buat latihan.terkasar bahasa dan perlakuan yang aku sedar mahupun tidak sedar,,aku sama sekali tidak menyedari akan semua itu,,yang aku tahu aku ingin menjadi sahabat terbaik kalian... semoga kenangan dalam keluarga zapin ini terus terpahat dalam hati kita semua..maafkan fizah sekali lagi...halalkan segala-galanya..
terimalahh memori terindah sebgai kenangan buat kita semua !!!




p/s : video tak dapat diupload..harap korunk tgk kat fb yerr...teristimewa untuk korunk...














penghujung semester

bismillahirrahmanirrahim..

PENGHUJUNG SEMESTER ...
 sekejap saja rasa..dari bulan 9 aku jejakkan kaki ke menara gading,
selama 14 minggu aku hadapi sistem pembelajaran baru,
dengan test mengejutnya,
dengan kerja sekolah yg budak u paggil assigment tuu...
ngan kelab kolej,ngan kelab fasilitator bitara,
macam-macam telah aku lalui sepanjang disini..

tiba masa... ku rasai kini kemuncak semester..
penghujung semester satu telah tiba..
kini persiapan sudah tentu untuk exam final..
dan jujur,, berdebar rasanya..

maka malam yang bersejarah tadi...aku lapangkan waktu membuat satu video bersama rakan-rakan baru ku di uni ini..begitu cepat kurasakan persahabatan kami terjalin..
semoga ikatan ini berpenghujung di akhirat nanti..
meski ada silap dan salah,,
aku tahu kita semua sudah saling memaafi...
semoga kita sentiasa berjaya di universiti ini !!!!!

:) 


terimalahh hadiah persahabatan kita ini..**walau tak seberapa


video

Alright reserved by NUR HAFIZAH