Murid-Murid

Doa Mama

 
 
bertemu lagi... kali ini fyzah sangat2 nk update diary mlm nie..suatu mimpi yg telah jadi realiti...
sewaktu ketika dulu fyzah sgt2 meminati karya beliau...karya pertama beliau yang fyzah baca ialah 'pemilik cintaku setelah ALLAH dan RASUL.'' sejak itu fyzah mula mengikuti karya2 beliau seterusnya.. beliau adalah akak fatimah syarha..seorang novelis islamik yg memaparkan cara bagaimana mengaplikasikan rasa cinta itu dalam hidup kita....

malam tadi,,UPSI ada anjurkan forum bertajuk HATIKU MILIK SIAPA? ..
jadi dengan rasa teruja nya fyzah nak join wlaaupun kesihatan tak berapa baik..
dan alhamdulillah sepanjang program berlangsung,fzah bersyukur kesihatan fyzah sgt memberi komitmen walaupun ada yang kata muka fyzahh tersangat la pucat dan lebih baik stay je kat kolej..tapi syukur fyzahh bersemangat dan fyzah pergy jugak dengan 2 orang coursemate ...

sepanjang majlis tersebut..fyzah tefon mama..bgtaw fyzah nak sgt bergambr ngan akak fatimah syarha ni..tp memandangkan kesihatan tak berapa baik,fyzah rasa rendah diri sgt..biarlahh kalau tak dpt bergambr dengan akak fatimah syarha pun..tp mama kata mesti boleh... dan fyzah suruh mama doakan... dan dengan keberkatan doa mama tu,,fyzah dapat juga bergambar dengan akak fatimah syarha ni...allah beri laluan yang cukup mudah..alhamdulillah..mujarab doa seorang ibu.. :)

alhamdulillah..
mimpi sudah jadi realiti... walaupun muka pucat dan mata semakin bengkak akibat disuntik oleh dr yang bertauliah...huhu..(agak sakit dicucuk )

forum malam tadi sangat menyentuh hati ..betapa aku masih lagi hamba allah yang kosong..tidak ada perubahan..semoga aku lebih istiqomah..dan aku doakan moga mujahidah di luar sana sanggup menjaga maruah mereka dengan imam yang kental..subhanallah..maha suci allah..allah maha besar..

sekian :)

2 comments:

nadhirasyafiqah said...

sedih takdapat pergi :( ada training bola jaring

fyzah said...

xpe2..fyzahh dh wakilkann semalam..hehee

Alright reserved by NUR HAFIZAH