Murid-Murid

'maher zain' pandai mengayat

assalamualaikum w.b.t

ape yg terpikir di pikiran korunk biler bc tjuk post untuk entry kali ni???
xkesahh la apew yang korunk pikir n rase,,tp fyzah rase tajuk nie sesuai la untuk post entry kali nie....hehe..
bukanlahhh nk perasan yang maher zain nie nk ngorat fyzahhhh,,tapiii lirik2 lagunya mampu menggugat perasaan ini.....by the way,,,sejujurnya fyzah xpernh tahu lagu insyaallah tu lagu maher zain suatu ketika dulu yang versi omputihhh tu kann....ingt mat saleh maner yang nyanyi....heboh kan biler lagu nie popular dulu..tp fyzahhhh.......langsung x syok or rase appe2 biler dgr lagu tu....xde perasaan kannn..yer la fyzah ingt dulu mat salleh nyanyi lagu nie cam xhormat allah jew...mane tidakknyerr asyik sebut insyaallah jeww memanjang lam lirikk tu.....




but one day bilerr lagu nie diversikannn ke malay song,,,,uiiitttt tetiba haty nie sejukkk biler dgr lagu nie...sbb nyerr,,,sbb fyzahhh ikuti liriknya satu persatu....maser tu sepupu tersayang lah yang menghadiahkan fyzah untuk dengar lagu tu versi melayu..... credit to my cousinnnn...tenkiuuu so much erkk....lps pade tuuu fyzahhh tnyer dyerr,,,n dyer kasi tahu lagu nie adelah milik suara maher zain yang nyanyi lagu insyaallah tuuu....fyzahhh punnn menekan remote di kepala,,,menukar channelll yang sebelumnya..ekeke....n biler disatukan melayu n englishhh...YUUUUUUPPPPP lirikkknyaaa membawa maksud yg samerrr.....akhirnya slps mndgr lagu ini,,,fyzahhh mula search semua lagu nyanyian maher zain....
dan ternyata semua lagunya membawa pelbagai hikmah dan makna yang begitu mendamaikan...lirik2nya menjadi ikutan fyzah sehari-hari...semenjak itu lagu2 maher zain menjadi santapan di cuping telinga tiap kali bukak laptop,,,buat kerje2 sekolah,,lam kereta n byk lagy la,,heheh,,,

dan kenapa fyzahhh post jugak entry hary nie,,,sbb nyerrr mase tgh buat homework td,,pasang radio thr gegar..msewww bermalasan lagu insyaallah versi melayu diputarkan...n subhanallah,,,memang Allah kurniakan fyzah untuk mendengar lagu tu disaat malas dan berputus asew....dan tetiba fyzah jd tersentak n berhenti menulis....tekun menghayati lirik-lirik yang penuh butir2 nasihat itu...sesungguhnya lagu-lagunya mampu memberi keinsafan kepada si pendengar....terutamanya kepada diry fyzah sendiri...


olehhh itu fyzah nak hadiahkan lagu nie kepada semua pembaca entry nie berserta liriknya dan diikuti lagu-lagunya yang lain namun tanpa liriknya....hanya lagu insyaallah versi melayu ajew akan disertakan liriknya...semoga kalian terhibur dan mohon maaf dipinta andai post kali ini adew mengguris hati sesiapa...sesungguhnya entry kali ini adalah untuk keinsafan diri sendiry,,,samer2 la kita bergantung kepada ALLAH AZZAWAJALLA dalam segala hal..dunia dan akhirat setelah kita berusaha....
~AMINNN YA RABBAL ALAMIN~


INSYAALLAH

Lirik lagu Insyaallah, Maher Zain Versi Bahasa Melayu

Andainya, kau rasa tak berupaya,
Hidup sendirian tiada pembela,
segalanya suram, bagai malam yang kelam,
tiada bantuan tiada tujuan,
janganlah berputus asa,
kerana Allah Bersamamu,
Insya Allah, Insya Allah
Insya Allah, ada jalan-Nya
Insya Allah
Insya Allah, Insya Allah, ada jalan-Nya
Andainya.. kesalmu berulang lagi,
bagai tiada ruang untuk kembali,
dikau keliru atas kesilapan yang lalu,
membelengu hati dan fikiranmu,
janganlah berputus asa,
kerana Allah Bersamamu,
Insya Allah, Insya Allah
Insya Allah, ada jalan-Nya
Insya Allah
Insya Allah, Insya Allah, ada jalan-Nya
Kembalilah…
Kepada yang Esa,
Yakin padanya
panjatkanlah doa..
Oh, Ya Allah…
pimpinlah daku dari tersasar..
Tunjukkan daku ke Jalan Yang benar,
Jalan yang benar,
Jalan Yang benar..
Insya Allah, Insya Allah
Insya Allah, ada jalan-Nya
Insya Allah
Insya Allah, Insya Allah, ada jalan-Nya x 3

 FOR THE REST OF MY LIFE

THE CHOOSEN ONE


BARAKALLAH

INI SAHAJA YANG MENJADI PILIHAN HATY FYZAH UNTUK MENGHIBURKAN DIRI....
SEMOGA KORUNK JUGAK TURUT TERHIBUR...
=)

3 comments:

Akusipenulisblogygmalas.. said...

lirik lagu dalam melayu bukan andainya ke??..bukan adanya. kan??

fyzah said...

yup milo....ni fyzah copy n paste yg asli..lupe nk edit..br cek td adew yg slh..sorry

lia AKA milo said...

hihihihi..it ok lah.. :)

Alright reserved by NUR HAFIZAH