Murid-Murid

EPISODE 1

salam alls...
lame kannn fyzah xupdate...
disebabkan hal2 tertentu..hehe

eh,,,korunk suka budak2 x??
fyzah mmg xsuka bdk2...tp entah mcm ner la blh terjebak dalam kes jd cikgu tadika...haha
alahhh cikgu tadika jew pommm..
xde la glemerr bebenor..
tapiiiii....
byk yg fyzah bljr selama seminggu berkhidmat kat AQDI..

actually,, apa yg kita xsuka one day akan buat kita suka,,n ape yg kiter terlalu suka suatu masa kita jd xsuka..

tulaaa yg fyzah alami skunk..dulu,,secara jujur mmg xmnt bdk2 nie...yerla xbiasa adew adik kecik kann..
tp bila berkecimpung lam bidang tadika nie sedikit sbyk membuka mata dan hati sesungguhnya indahnya punyer insan2 comel disisi...hehe..itu bg pandangan fyzah la..

knpa fyzah blh ckp cam g2 yer??
sbb fyzahh lihat suatu keihlasan dan kasih syang tu jelas terpamer di ruang wajah anak2 didik yg bru fyzah nk kenali....seminggu mengendalikan kelas tadika,,hati berbolak balik...enthla knp jd cm g2...

masuk jew kelas terdengar budak2 jerit...
'CIKGUUU!!!'
n den terus peluk diri ini...terus cium dipipi meskipun br 3 hari berkenalan..
oleh sbb itu..terasa ikhlasnya ciuman dan pelukan mereka pada fyzah...
tenang hati,,sejuk jiwa...
itulahh secara jujurnya fyzah kongsikan perasaan ini..

n yg paling menyentuh hati ini bila ada sorang murid nie name die aqilah...
dia mmg xtaw nk tulis baca...
sampai sblm fyzah ambik kls tu cikgu die ckp nk smbung dot2 pun mmg failed...

n biler fyzah take over si aqilah nie,,fyzah spend masa ..tumpukan kt die je tulis n baca..
n xdisangka dgn mudahnya die tulis n sebut apa yg ditulis..
YA ALLAH.
saat tu mmg fyzah teruja,,gembira,n rase nk nangis jew...betulke aqilahh dh pandai nie cm kwn2 yg lain...

mase tu fyzah uji dyer lagi..n benarr...aqilah dh maju setapak..
SYUKURLAHH...

n fyzah still xcaye betulke aku ajar budak tu???
 :)

tp disitulah terdetiknya hati untuk menyayangi insan2 kecil nie yg baru nk knl ABC,123 dan menulis...
dan disini fyzah jumpa prinsip hidup yg baru..

USAHA TANGGA KEJAYAAN :)
tggu episode seterusnya yer..

2 comments:

Cik Lia Lomi said...

wah, fyzah jadi cikgu ke???..tahniah2.

fyzah said...

yer milo..part time jew..smentara tggu result...tq for the support..

Alright reserved by NUR HAFIZAH