Murid-Murid

jawatan kosong

salam...selamat pagi buta....hahah (org kelantan maybe faham..)


u allsss...kenyang ke makan gulaii.......hoho
(kenduri kahwin)
msty knyng kann...

hmmmmm ni sesaje jew nk post entry ngok sikittt...
alang2 mata nie masih fresh lagy even esok kene keje balik,,tp mata nie bg hint cam nk tido kat tempat keje jew...
adoiii mtk2 x cm tu r...

hmmm ai nie tjuk post jawatan kosong...
aisyhhh korunk ssh nk dpt keje kew??


haaaa meh sini fyzah nk share someting....
masa fyzah on the way nk pi kb kan,,lalu la kt jalan pasir mas tu...
pstu fyzah ternampak la iklan nie....
jwatan kosong...segera diperlukan..

beriya2 la fyzah nie bc....sekali.........
pappppppp

terkena kat batang idung sendiry...


JAWATAN KOSONG MENJADI MAKMUM MASJID..
subhanallah.....sampai begitu sekali kan kite...smpai kena iklan segala tp msih gak xmau isi kan...
bende seng,,gaji lumayan....even xnmpk kat dunia tp bile smpai akhirat,,
dihitung 27 kali 5 kali fardhu,darab pulak 365 hari cm g2 lah....so cuba hitung umur anda dh berapa....kalauuulaaa kita isi dr dulu lagy jwtn tu kan,,,fyzah sure xterhitung la pahala kita...kecuali allah yg mampu menghitung....

( peringatan tuk dri sndry gk)

aduhhhh.....fyzah dh cermin diri fyzah...betapa ruginya xsolat jemaah...even msjid bkn jauh sgt dr rumah..law jauh pun bknnyerr xdew kereta nk guna...tp tulaaaa
sikap fyzah sendiri...alasan sllu guna,,,mls la...syg nk tggl cerita la....uihhh byk la alsan xlogik law nk dipir balik...fyzah bkn nk over kew apew...tp fyzah ckp nie sbb bnda jd kat diry fyzah...ssh tul nk solat jemaah kat msjid...


tp lps tgk iklan tu rase mcm ya allah....smpai kena buat iklan segala..pasti dh kes berat kan..even bkn iklan kt msjid rumah fyzah,,tp kesannya terasa la gak...
terasa jugak kat diri sendiri...

yerla...mmg la xjd hal law buat sorg2 kat rumah kan,,tp nilai 27 pahala jemaah tu mcm lepas mcm tu jew...benda bkn pyh..just solat mcm kita solat kat umh n tp berimamkan org len...dh jd 27 pahala....sgt senang...

sorry la law adew yg terasa..tp fyzah post nie sbb tertengok iklan tu n tuk peringatan kita as muslim n hamba kpd ALLAH azzawajalla...

semoga yg baik anda jdikan iktibar,,yg x tu xsah la gatal2 nk ambik...biar jew kat sini...hehehe..
oklaaahhh bg anda yg nk tido dh tu jgn lupa bc surah al ikhlas...sama sprti kita khatm quran...n bc ayt kursi spya mlaikat jg kita smpai suubuh,,n selawat kpd bagind s.a.w...semoga peroleh syafaat baginda di akhrat kelak...

maassalamah waillalikoit....

wassalam.....

3 comments:

FiqaComey said...

masyaallah.. sma-sma lah kite muhasabah diri masing-masing.. sangat menginsafkan..:-)

FiqaComey said...

eh lupe nak btaw,, fiqa pun anok klate gak,, dok alih bachok.. tp tgal kat selangor jer,,hihi,, sudi2 la mai blog fiqa.. ;-)

fyzah said...

tenkiuuu fiqa cos 'visit' my simple blog.....nice meet u..yup hope kiter semua mmpu ambik iktibar dr 'iklan ' sebegitu....may ALLAH bless us....aminn..

Alright reserved by NUR HAFIZAH