Murid-Murid

lapang sebelum sempit




ASSALAMUALAIKUM!!!!!

hmmmm,,lame betull tak mengupdate citer DUNIASAYA di sini....huuuu
masuk2 jew terus update gambar kann..
yuppp,,,semestinya hobi la tangkap2 gambar nie..hehe

oklaaaa...seriusss,,,dah lama sangat tak menjenguk...tak menjengah,tak menyelongkar..kihkih..puitis pulak..

saya pun tak tahu apa yang membantutkan masa saya sekarang..seolah2 ALLAH ingin menarik nikmat kelapangan saya minggu demi minggu ini..nauzubillah..semoga saya terus diberi kelapangan dalam beribadat kepadanya dan diberi kesempitan kepada saya disaat mungkin saya menjangkau ke arah keburukan..nauzubillah..tika ini baru saya tersedar bahawa lagu raihan yang dulunya saya dengar tika saya bosan,,tapi kini menyemat hebat dalam sanubari saya,bahawa ingat 5 perkara sebelum 5 perkara..dan sekarang saya menghadapi salah satu dari 5 perkara tersebut iaitu,lapang sebelum sempit..

ya allah,,beri aku kekuatan untuk teruskan urusanku sebagai hamba mu yang ingin berubah ke arah kebaikan dunia akhirat .. =)


baiklaahh,,kembali kepada gambar2 diatas,,fyzah bukan saje2 taw kasi publish itu photo..haha..tapi gambar itu sedikit sebyak menceritakan waktu2 yang telah fyzah habiskan semenjak dua menjak nie..wahhhh....drama nyerr...haha...

ok,,first gambar....

kenal tak??? kenal tak??? kenal tak sape kat sebelah fyzah tu...yerr betull,,fyzah jumpa caroline..juara mentor 6 baru-baru ni..fuhh dia siap kasi tunjuk live suara dia kat fyzah taw..lalala...dia nyanyi dua buah lagu beb!!! tp fyzah dah lupa la pulak tajuk lagu tu...hihi..untung kan...untung kan....hahaha...ok kalau sape taw background caroline ni,,dia anak jati tanah merah kan...so fyzah pun anak tanah merah kan..so kiterong mesti adew chemistry la kan..so tak heranlaaahh kiterong jumpa kan...hahahaha...banyaklaaa kau punyer chemistry...ok...serius itu semua kebohongan...hahaa...

yang sebnarnya,,yang sebnarnyaa,,kami kawan taw....tapi kami panggil caroline 'putri' taw..yeahhh..putri...hehe...sbb nama dia putri caroline kan...so kami nak bezakan kawan n peminat so kami panggil putri..cehh wahh...hahaa....ok,,gambr tu actually kami buat reunion laaa....dan nak mencuba nasib la kalau2 putri still ingt kami-kami nie...haha..(jgn marah putri) pastu,,putri kasi taw dia tak busy n dia boleh habiskan masa dia ngan kami-kami nie...wahhhh..good news putri..hahaa...so fyzah ape lagi..forward mesej kat member2..kasi taw reunion disertai olehh juara mentor 6..hahah...esoknya,,,memang riuh tempat kami reunion tu taw...ok stop sini citer ngan caroline,,sape nak taw lagi request la kat fyzah supaya sambung citer nie erk..ahaha...*kononnya*...

gambar kedua

nampak tak 6 kuntum bunga-bungi tu....haaaaaa....jangan buat-buat tak nampak pulakk...orang tak penting tapi gambar bunga bungi tu memng sangat penting.. (motif menunjuk) hehe...
fuhhhh xsangka fyzah n kawan2 dapat jugak selesaikan kursus buat gubahan bunga bungi tu..entah nama ape ntah jenama bunga tu...belasah je...mula2...memang tangan yang sedia kaku nie sukar beri kejesama nak buat benda nie...tapi lama2,,kami berguru face to face,,so maka terjadilaaa 2 kuntuk bunga hasil tangan kiterong taw..ini namanya,,ilmu berkat...haha..perasan...mls nk citer pjg2 sal nie just nk cakap bunga tu diperbuat dr daun getah..sape nak buat hantaran kawenn boleh lahh beli daun getah n buat sampai jadi..JIMATTTT BAJETT KAWENN!!!..LALALALA

soo,,gmbr last...


sikit jew nak kasi taw,,,novel terbaru yang sempat dibeli kelmarin ngan dua orang member...
cinta high class!!!!.....SANGAT2 HIGH CLASS!!!...AWESOME!!!
(adew special entry tuk novel tu nnti) *sbb tu tak nak citer pjg2*



ok laahh..itu sebahagian sahaja..byk lagi aktiviti yang tak dapat nak dikongsikan...tapi apa2 pun fyzah hepi sbb ari ni dapat update citer baruu!!!!..hope enjoy it...thanks for reading..

STAY TUNED : DUNIASAYA

 =)

AWESOME REUNION !!!!!!

2 comments:

Pena Islam said...

macam best ja ..novel ke ni??kalau novel nak je beli nnti..

fyzah said...

yer...novel...mmg best..tolonglaahh beli..xrugi..hehe

Alright reserved by NUR HAFIZAH