Murid-Murid

Semester Ke-2

DENGAN NAMA ALLAH..

 assalamualaikum w.b.t =)
cuba senyum untuk taip entry ni sebaik mungkin... 

okey..aku dh masuk semester ke 2 di UPSI nie.. tapi JUJUR aku sangat merindui zaman kegemilangan aku di semester 1 dulu.. sebab apa...

sebab bila aku sampai je kat tanah tanjung malim nie,, aku dh rasa sunyi...sebabnya,,,aku n the geng dah tukar tempat tinggal walaupun kolej tetap sama...banyak sangat yang berubah..tambah pulak aku sorang je dalam rumah nie yang junior..yang lain semua senior sem 6...yer la.,,, aku semester 2,nak compare ngan deorang sem 6 tu rasa macam janggal dan pelik pulak..dulu masa sem 1 ,semua geng satu kepala,,kos sama...waktu kuliah sama...jumpa ari2..tapi sekarang,,semua dah berubah...sangat2 berubahh.. ! 

sem 2 ni,, aku ambik 17 jam kredit je,,kalau dulu 18 jam.. tapi 17 kredit jaduall kuliah dan tutorial..ya ampunnnn !!! macam ambik 21 jam kreditt taw tak !!..
paling sedih jadual isnin.....dari jam 9 pagi sampai 7 malam !! tanpa gap langsung !..tambah pulak kena kejar  bas nak pergi kampus baru,,pastu patah balik pergi kampus lama...ya ALLAH ! hari isnin macam pelarian,terkejar sana sini..nak solat lagi..nak makan memang dh tak sempat..so alternatif pada tiap2 isnin adalah beli bekalan roti yang secukupnya...huh ! .. 

tapi apa2 pun sebenarnya secara tak langsung tu semua ujian..ujian cam ner nak berdikari uruskan masa yang sangat TERKEJAR itu...huh ! memang perit rasa semalam...permulaaan isnin yang sangat meletihkan... semester ni jugak aku ambik kursus pembangunan sahsiah..kursus nie memang wajib ambikk sebelum sape2 bergelar guru dr lepasan UPSI..so kursus nie setakat dua hari ni masih lagi di tahap okey...hehe...lecturer pun okey,,comel n cute,,n steady..harap2 carrymark pun steady..hehe..

by the way,,dh banyak sangat mengeluh kat sini...sebenarnya nie pun baru sampai bilik kolej..terus bukak lappy n update benda nie..sebab macam dh lama sangat tak update,,bertemankan snek keledek ungu.. !! haaaaa  bunyii macamm bestt kann..huhu...yang pentingg warna snek tu ungu..hahaha..ada masa nanty fyzah update pasal snek terSEDAPP tu..hahaha... kecur takk?? kecur tak?? huhu..

oklaaaa..sampai sini saja dulu...len kali update lagi..alang2 masih tak bergerak lagi assigment ni..hehe..so kepada yg dah masuk new semester tu,,bnyk2 kan bersabar jika menghadapi ujian sperti ku..cehhhh...moga ia bermanfaat di kemudian hari dan selamat berusaha untuk lebih maju !!..
salam n bye ! =)



 #byk lagi nk tulis,,, semoga ada sambungan !!!

3 comments:

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

sabar fyzah.. ika un same gak ngn fyzah.. kita senasibkan

keyboard menaip said...

xpa tu,, mesti ada hikmah ,, tahniah sebab boleh melalui kesebokkan anda,,

Ecah Shaimi said...

tabahkan hati ye dik..akak pon mcm tu jgk dulu..jadual pad giler..mmg xde gap lbh2 lg hr isnin..terpiker jgk,napelah hari isnin jgk y di"pad"nye..haha

apapon kuatkan smgat menenpuhi sem ni dan akan dtg..

#bila dh sem 8 nti baru la trasa rindunya sem awl2 dulu...huhu

Alright reserved by NUR HAFIZAH